Det fryser i min näsa

Väntade på spårvagnen hem i den bistra kylan och det var så otroligt kallt. Jag skojar inte när jag säger att jag kände mina näshår frysa ihop. Hade man slickat en lyktstolpe så hade man suttit kvar där.

Dragspelsmusik i kollektivtrafiken

Jag börjar dagens skrifverier med att döda spindeln som lagt ett enormt nät över min blogg. Hade jag varit en bättre bloggskötare hade inte det kommit till dessa drastiska åtgärder. Jag har lidit av svår bloggtorka väldigt länge, hur ändrar man det? Svaret är nog förvånande men nyckeln ligger nog i att skriva, bara skriva. No more no less, ainät nothing to it but to do it.

En skön grej hände på spårvagnen idag, en kille spelade dragspel. Det var en välklädd yngre herre som spelade med anmärkningsvärd skicklighet på detta till synes avancerade instrument. Det hela gick såklart ut på att han ville ha mynt. Jag uppskattade förvisso hans spelande men saknade mynt.

Det var rätt kul att iakta de som satt i spårvagnen, jag tror de flesta önskade livet ur den stackars mannen för att han spelade, eller tja inte så drastiskt kanske. Men som på vanligt svenskt manér så sa ingen något utan låtsades att det regnade.

Annars hade lite live-musik i kollektivtrafiken förädlat människors vardag märkbart.

RSS 2.0