In Flames

Ja vad kan man säga om In Flames, annat än att de är kungarna av metal. Varje gång manser dem så får man utdelning för varje krona. Det bästa var att se 11000 mobiltelefoner upplysta i ett nedsläckt scandinavium till låten come clarity.

In flames ikväll då enna!

Nu sitter man här och laddar inför kvällens konsert med In Flames, där även Killswitch Engage spelar! Hela spektaklet beräknas hålla på i 5 timmar, väl värt pengarna




Tenta imorgon

Sista tentan för terminen imorgon! Det ska bli oändligt skönt att ha det gjort, sen återstår bara en inlämningsuppgift på 300 ord och en tråkig kompletering för en lektion jag inte närvarade på. Sen efter jul återstår monstret av alla tentor, nämligen FLERVARIABELANALYS! Min åttonde tenta i ordningen, känner mig redo för att klara den nu. Ska Kolla klart på föreläsningenserien från MIT och räkna deras tentor och sedan nöta uppgifter och tentauppgifter till jag spyr på det. Den femtonde januari smäller det, all work no play.

På fail-fronten har det varit en bra dag: fått reda på att jag kuggat en tenta och haft sönder min tungskrapa. Man kanske skulle göra ett återkommande inslag i bloggen i form av dagens 'win' och 'fail', skulle nog vara ganska roligt!

Ytterligare en 'nästa fail', raderade nästan hela detta inlägget. Puh, men slapp skriva om allt.

Dagens varsel och tankar kring det.

Dagens nyhet är att Ericsson ska lägga ner produktion i Sverige. Vilket, sorgligt nog, inte kommer som en nyhet längre. Jag har verkligen noll förtroende för Ericsson, även om de är en potentiell framtida arbetsgivare. Ytterligare ett svenskt storföretag jag kan plocka av från listan över framtida "dröm arbetsgivare".

Jag ska nog satsa på elkraft-sektorn; kombinationen av låg utbildningstakt (15 svenska civilingenjörer från Chalmers varje år), stora pensionsavgånar (verkar bara vara äldre herrar inom elkraftsindustrin), alla de påstådda investeringarna i grön energi och framför allt att de inte lika enkelt kan flytta jobben till kina - elen måste ju konsumeras och produceras i Europas närhet. Sen att jag tyckte energi var mest intressant redan innan jag började på Chalmers hjälper lite också. Känns stabilt.


Vaccinering

Så har man gått med i mainstreamen och vaccinerat sig, fick ont i armen direkt. Knäppt.

Det är ju sjukt värdelöst att bli sjuk, överhuvudtaget. När man var liten var det ju soft att få vara hemma från skolan osv men nu i vuxen ålder så är det bara drygt att sitta hemma, man är ju så sjukt handikappad av det. Blir att strunta i träningen ikväll.

Jag vill bara meddela...

... att jag mår som jag förtjänar.

Kids...

...lek inte ölspelet med jaegerblandade groggar, då mår man som jag gör nu. Kan knappt stava, lol. Anywy, jag som egentligen borde vara nykter alltid. Man lär sig aldrig, det är sanningen. Vad ska man göra?

Dieten

Eftersom jag gjorde en stor grej av att försöka gå ner i vikt i förra bloggen så tänkte jag skriva lite om hur det gick. Jag tror att den reela viktnedgången är runt de blygsamma 1-2 kg. Observera att jag vägt mig under samma omständigheter. Däremot tror jag att mitt höga proteinintag gjort att min muskelmassa ökat väsentligt och därmed jämnat ut viktnedgången på vågen.

Har jag då blivit smalare? Ja, absolut. Jag tror jag tappat 1-2 byxstorlekar. Mina byxor i storlek 34 kan jag numera dra på över höfterna när de är knäppta, det kunde jag inte innan. Magen har blivit "fastare" och låren är riktigt fasta - jag vet att jag låter som en tjej nu.

Annat som är mycket positivt med det ökade fettintaget är den totala avsaknaden av sötsug, jag äter nästan aldrig sött nuförtiden. Jag är aldrig sugen på det. Jag äter när jag är hungrig till jag blir mätt och det räcker gott. Jag får inga humördippar nuförtiden, innan kunde det hända att jag blev helt seg några timmat efter man ätit, inte nu dock.

Dieten jag följt kallas LCHF och den grundl'äggande idén är att äta mer fett och mindre kolhydrater. Nedan så ger jag några grundläggande riktlinjer om det hela - som jag följt relativt väl.

Ät gärna: Allt som är fett såsom grädde, smör, standardmjölk, ost etc. Olika sorters fett - riktigt kött med insprängt fett. Ägg. "Ovanjordsgrönsaker"

Ät med måtta: Potatis, pasta och andra kolhydratrika basvaror

Ät helst inte: Socker, vitt mjöl, läsk och juicer.

Nu är jag tillbaka

Efter en kortare period av bloggtorka så har jag nu bytt portal och ska testa blogg.se ett tag. Gillar avsaknaden av reklam och deras tydliga statistikrapportering.

Skälet till mina tillkortakommanden med bloggandet är att jag flyttat till en ny fin lägenhet och bara haft svårt att veta vad jag ska skriva om. Folk har faktiskt påpekat att jag inte bloggat, vilket är kul. Får bättra mig och göra bättre ifrån mig i framtiden.

Tänkte köra samma spår och bara skriva om mina intressen även här, blir bäst så.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0